Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Araç satın alırken bazı kullanıcılar marka ve modelin yanı sıra araç yakıt hesaplama işlemi de yapmaktadır. Genellikle araç satın alacak olan kişiler öncelikli olarak fiyat değerlendirmesi yapmaktadır. Elbette araç satın alırken en büyük gider ödenecek tutardır. Ancak yakıt tüketiminin de önemli gider kalemleri arasında tutulması gereklidir. Aracık yakıt tüketimini öğrenmek için en kolay yol fabrika verilerini incelemektir. Ancak fabrika verileri ile kullanıcıların verileri çoğu zaman birbiriyle uyumsuz olabilmektedir. Bunun nedeni, fabrikaların AB’nin belirlediği yöntemlerle araç yakıt tüketimini hesaplamalarıdır. Fabrika verileri değerlendirilirken az yaktığı görülen aracın günlük kullanımda aha yüksek yakıt tüketmesi olağan bir durumdur. Çünkü araçlar fabrika ortamında test edilmektedir. Test edilen yollar tamamen engebesizdir. Aynı zamanda motorun hemen ısınabileceği sıcak havalar tercih edilmektedir. Bu nedenle araçlar normal koşullarda kullanıldığında fabrikanın belirlediği ölçülerden daha yüksek bir yakıt tüketmektedir.

Araç Yakıt Hesaplama Yöntemleri

Anaç yakıtının hesaplanması için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında mobil uygulamalar da vardır. Bu sayede her tür hava, yol ve zemin şartlarında yakıt tüketiminin hesaplanması söz konusudur. Bu uygulamalar hem tüm akıllı telefonlarda kullanılabilmektedir. Uygulama indirildikten ve çalışmaya başladıktan sonra yakıt alındığında aracın kaç kilometre olduğu kaydedilmektedir. Yakıt bittiğinde de yeniden kilometre yazılmaktadır. Bu sayede araç yakıt hesaplama işlemi hatasız olarak yapılabilmektedir. Uygulama ile uğraşmak istemeyenler için bazı kolay taktikler bulunmaktadır. Örneğin araca yakıt alınırken aracın kilometresinin kontrol edilmesi ve ödenen ücretin not edilmesidir. Yeniden yakıt almaya gidildiğinde kat edilen mesafe ile yeniden ödenen ücret hesaplanmalıdır. Bu sayede aracın yakıt tüketimi kolay bir şekilde hesaplanmaktadır. Aracın kilometre sayacının 20 bini gösterdiğinde 200 TL’lik yakıt alındığında ve 800 kilometre gidildikten sonra yeniden yakıt takviyesi yapıldığında ödenen ücret hesaplanmalıdır. 800 kilometrelik yolun 200 TL’ye gidildiği göz önüne alındığında aracın kilometrede yaktığı yakıt miktarı 0,258 kuruş olmaktadır.

Araç Yakıt Hesabı Kimler İçin Önemli?

Kullanılan akaçla sık sık uzun mesafeler kat edilmeyecekse yakıt tüketimini yapmaya gerek yoktur. Sürekli olarak trafikte olunmayacağı için yakıt tüketiminin büyük bir sorun oluşturması mümkün değildir. Sık sık araç kullanmayacak olanlar bütçelerine en uygun olan modeli tercih edebilmektedir. Ancak aracın sürekli kullanılması ve yıllık 15 bin kilometreden fazla yol yapılması durumunda araç yakıt hesaplama işleminin yapılması önemlidir. Çünkü fazla yol yapıldığında aracın yakıt tüketimi buna bağlı olarak artmaktadır. Bu da ekstra maliyet anlamına geldiği için dikkat edilmelidir.