Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

İhtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorsanız, ihtiyaç kredisine yönelik tüketici hakları ile ilgili bilmeniz gereken bazı durumlar var. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunu’nun Tüketici Kredisi bölümünde yer alan bilgileri sizin için derledik.

İhtiyaç Kredisi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Faiz oranı; Süresi belli olan tüketici kredisi sözleşmelerinde kullanılacak faiz oranı sabit olarak belirlenir. Yapmış olduğunuz sözleşmede akdi faiz, efektif yıllık faiz veya kredi toplam maliyeti yer almıyorsa kredi tutarı faizsiz olarak sözleşme süresinin sonuna kadar kullanılır. Eğer efektif faiz oranı sözleşmede, olduğundan düşük gösterilmişse kredinin toplam maliyeti hesaplanırken esas alınacak akdi faiz oranı, düşük gösterilen efektif faiz oranına uyacak şekilde yeniden belirlenir ve ödeme planı yapılan değişikliklere göre yeniden düzenlenir.

Banka kredi faiz oranını değiştirmek isterse, yapmak istediği değişiklik yürürlüğe girmeden 30 gün önce yazılı olarak tüketiciye bildirmelidir. Kredi faiz oranının değişmesi durumunda, bildirim tarihinden sonraki 60 gün içinde borcun tamamını öderseniz faiz artışından etkilenmezsiniz. Bu durumun dışında erken ödeme yapmak istediğinizde ise kredi veren, erken ödenen miktara göre faiz ve diğer maliyet unsurları için gerekli indirimi yapmakla yükümlüdür.

İhtiyaç Kredisi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Kredi Sigortası; Kredi verene, yazılı ya da kalıcı veri saklayıcısı yoluyla açıkça bir kredi sigortası talebinde bulunmadığınız sürece kredi sigortası yapılamaz. Kredi sigortası yaptırmak isterseniz, sigorta şirketinden sağladığınız teminat kredi veren tarafından kabul edilmek zorundadır.

İhtiyaç Kredisi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Cayma Hakkı; Tüketici olarak çekmek istediğiniz krediden sözleşme yapılmış olsa da cayma hakkına sahipsiniz. Sözleşme yapıldıktan sonraki on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai ücret ödemeden tüketici kredisi sözleşmesinden cayabilirsiniz. Cayma hakkından faydalandığınızda, çekmiş olduğunuz kredi tutarını (anapara) ve anaparayı ödediğiniz tarihe kadar işleyen faizi, cayma bildiriminizi kredi verene gönderdikten sonraki en geç 30 gün içinde ödemeniz gerekir.

İhtiyaç kredisi ile ilgili bilmeniz gereken diğer durumlar şunlar: