Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Kredi borcu ödenmezse eve icra gelir mi sorusuna cevap vermeye çalıştığımız bu yazımızın tüm okurlarımıza faydalı olmasını dileyerek devam ediyoruz. Kredi ihtiyacı, son zamanlarda birçok insanın en fazla karşılaştığı durumlardan birisine dönüşmüştür. Ev, iş ve bir takım borçlardan kurtulma amacında olan insanlar, bankaların kredi kampanyalarından yararlanmaya çalışmaktadır. Bununla birlikte de almış oldukları kredilerin geri ödenme durumuna önem göstermek zorunluluğu bulunmaktadır. Çünkü bir bankadan çekilen kredinin üç ay üst üste ödenmeme hali, avukatlara devredilen bir davaya da dönüşebilir. İşte bu sebepten sizler için kredi borçlarının ödenmemesi durumunda ortaya çıkabilecek sonuçlar hakkında detaylar sunarak ilerlemek istiyoruz. Keza birçok insanın kafasında kredi borcu ödenmezse eve icra gelir mi sorusu bulunuyor.

Kredi Borcu Ödenmezse Eve İcra Gelir mi?

Kredi borcunuz ödenmediği takdirde ilk önce avukata devredilip yasal bir süreçte size bildirimi yapılır. Daha sonrasında da maaşınızın dörte bir kısmına el konulur. Bunun yanı sıra da taşınmaz olan ev, araba ve arsa tarzındaki birikimlerinize de icra bildirimi gelir. Ancak, işin yasal süreci son senelerde çok daha farklı bir şekilde işleyiş göstermeye başlamıştır. Öyle ki kredi borçlarının genel ödenme olasılıklarını göz önüne aldığımız zaman, kişi ödemediği takdirde mevcut maaşının bir kısmına el konularak bu durum telafi edilir. Fakat borcun genel bütününü göz önünde bulunduracak olduğumuzda da, kredi sisteminin geri ödeme aşamaları dikkate alınması gereken bir husustur. Kredi Borcu Ödenmezse Eve icra Gelir Mi sorusunun cevabını vermeye devam edelim.13

Kredi Borcu Eve İcra Getirir Mi?

Senelerdir bu konu üzerinde en fazla merak edilen husus budur aslında. Şunu kesinlikle söylemek isteriz ki ödenmeyen kredi borçları eve herhangi bir icra durumu getirmez. Bu durum hukuk firmaları ve icra ekiplerinin borcunuzu ödeyebilmeniz adına küçük bir uyarı niteliği taşımaktadır sadece. Bu sebepten   dolayı sizin evinize herhangi bir icra durumunun gelmeyeceğini belirtelim. Kredi borcunuz yukarıda da söylediğimiz üzere maaş ve gelirinizin bir kısmına el konularak kapatılacak bir süreci de beraberinde getirir. Bu süreç içerisinde de detaylı bir şekilde sizlerin kredi koşullarını okumanızda yarar görüyoruz.  Önceki dönemlerin aksine kredi kartı borcu ödeme işlemlerinde sizlerin evinize el koyma gibi bir durum asla söz konusu değildir.  

Günümüz dünyasında kredi ve kredi kartları olmazsa olmazlarımız arasına girmiş durumda. Başta kredi kartları olmak üzere ev almak, araba almak için dahi sürekli olarak kredi başvuruları yapılmakta ve bir gün içerisinde milyonlarca dolarlık kredi kullanımı gerçekleştirilmekte. Ödeme gücü açısından bankalara sunacak olduğunuz ”gelir belgesi” listesine göre en fazla %85 oranına kadar kredi çekme şansınız olmasına rağmen bazen işlerin ters gidebileceği kredi çekerken göz önüne alınması gerekiyor.

Kredi çekecek olan kişi öncelikle ne kadar kredi alabileceğine değil, ne kadarlık bir geri ödemeyi yapabilecek olduğunu hesaplamalı ve buna uygun olarak kredi başvurusunda bulunmalı. Bir hata yaparak ödeyebileceğinizin çok daha üzerinde kredi çekmeniz durumunda ortaya çıkacak olan ”geri ödeyememe” durumu banka tarafından aleyhinize kullanılacak olduğu gibi kritik bir süreci yaşamanızı da sağlayacaktır.

Kredi Çekmek İstiyorum, Geri Ödemezsem Ne Olur?

Kredi çekmek istiyorsunuz ancak bunun geri ödemesini yapıp yapamayacak olduğunuzdan emin değil iseniz bu durumda kredi çekmeniz önerilmez. Bankalar sizin için tek bir seferlik 3 ay süre tanımaktadır. Bu 3 aylık süre sonucunda yasal olarak takibe girersiniz ve hakkınızda icra takibi başlatılır.

Ancak öncelikle bu aşamaya gelene kadar banka eğer ki kredi borcu gününde ödenmedi ise faiz işletme sürecine giderek ilk 30 gün içerisinde sizi aralıklarla telefon, mail ve farklı yollar aracılığı ile borcunuzu ödemediğiniz konusunda uyarır. Bu borcun 1 ay ödenmemesi durumunda banka 1 aylık faiz işletmesinin ardından 2. ay yine faiz süreci devam eder ve uyarılar aktif olarak yapılır.

Banka en son olarak kullanıcısından bu borcu tanzim edemiyor yani alamıyor ise son bir uyarı yaparak 3. ay kredi borcunun ödeme günü 1 gün geçtikten sonra yasal temsilci avukatları ile İcra Müdürlüğü’ne başvurur ve hakkınızda yasal olarak icra takibi davası açılır. Bu dava sonucunda bankaya gelecek olan her türlü paranıza el konabilecek olduğu gibi borcun tek seferde tamamının kapatılması istenir. Bankadan bankaya değişebilecek olduğu gibi bankalar borcu ödemeyi onayladığınız durumda tekrar borcu daha kısa vadede taksitlendirebilir.

İcra takibi başlaması için 3 aylık sürecin sona ermesi beklenirken, bankanın 5 yıl boyunca kara listesine eklenirsiniz ve bu durum geçmişinize yansıyacağından diğer bankalardan da yaşanan olumsuz süreç dolayısı ile kredi kartı ve kredi almanız tamamen engellenebilir.