Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Sizlere kredi borcunun 1 ay ödeme yapılmadığı durumlarda neler olacağı hangi durumlarla karşılaşabileceği hakkında detaylı bilgi verdik. Günümüzde hemen hemen herkesin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan birisi olan kredi borcunun 1 ay tehirli ödenmesi,  ödenmemesi durumunda bankalar günlük gecikme faizi uygular. Bankalar kredi borcu için genellikle 2 ay iltimas gösterebilirler. Peki kredi borcu 1 ay ödenmezse ne olur?

Yani kredi aidatlarını 2 ay geriden öderseniz  gecikme faizi dışında bir sorunla karşılaşmayabilirsiniz. Fakat ne olursa olsun değişmeyen kural; 3 ay gecikme süresidir. Eğer kredi çekerken bir ipotek ve kefil göstermişseniz ilk olarak bunlar tehlike altındadır.

Bankaya kredi borcunun bir taksiti ödenmezse ne olur?

Kredi borçlarının ödenmemesi ve bu durumun üst üste 3 ay gecikmesi kredi takibi başlamasına yol açar. Buna göre 90 gün ödenmeyen kredi borcu, bankanın ilgili kredi takip bölümüne aktarılmaktadır. Bu bölüme aktarılan dosyalar incelendikten sonra bu departmanda görev alan kişiler banka borcunu 90 gündür ödemeyen kişilerle iletişime geçerler. Bu kişilere 7 gün içinde borcunu kapatma fırsatı sunulmaktadır.

Yapılan anlaşmalar sonucu  mevcut borcu yapılandırma işlemine giderler.  İş bankadan çıkar yapılandırma için avukata gider.Borç yapılandırma işlemi belli faiz tutarında beraberinde getirir. Kredi borcuyapılandırılan kişiler bankanın kara listesine girmektedirler. Kara listeye giren kişilere Türkiye genelinde hiçbir bankadan 5 yıl süre ile kredi kullanamaz.

Kredi Borcu 1 Ay Ödenmezse ne olur?

Yapılandırılan kredi borcu günü gününe her ay düzenli bir şekilde ödenmelidir. Aksi takdirde kişiler direkt olarak yasal takibe alınabilir. Yasal takibe alınan kişilere borcun tahsil edilmesi için maaşına blokaj uygulanır. Borcunun tamamının kapanmasına kadar kişi maaşının belli bir kısmını alamaz. Haciz ile maaştan kesilen miktar maaşın ¼ oranındadır. Kişinin çalıştığı yere de haciz yazısı gönderilir. Ayrıca haciz uygulamasında maaşının ¼ oranına gelebileceği gibi, arabasına, evine, tarla, gayrimenkulüne, arsasına da gelebilir.

Kredi borcu ödenmezse çoğu zaman hapis cezası verilmesi mümkün değildir. Ancak kredi borcunuyapılandıran ve kara listede bulunan kişilerin hapis cezası alması gündeme gelebilir. Banka çeşitli yolları denedikten sonra en son haciz yoluna gider. Borcun ödenmemesi mutlaka ilerleyen dönemlerde zor durumda bırakacağı için borç ödeme düzenine dikkat edilmelidir.