Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi ararken buraya kadar geldiniz. İlk defa ihtiyaç kredisi çekecek olan kişiler için yazdığımız bu konuda, ne gibi aşamalardan geçerek kredi alacağınızı, karşınıza çıkacak olan sorunların neler olabileceği, nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız bu yazı ile kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yapacağız.

Kredi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk etapta çekecek olduğunuz krediyi hangi amaçla kullanacak olduğunuzu belirlemelisiniz. İhtiyaç kredileri, çeşitli seçenekleri mevcut olan kredilerdir. Evlilik kredisi, tatil kredisi, eğitim kredisi gibi çeşitleri bulunduğu gibi alacak olduğunuz kredi ile kredi kartı borcunuzu kapatabilirsiniz yada nakit ihtiyaçlarınızı gidermek içinde ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Yani kısacası ihtiyaç kredisini ne amaçla çekecek olduğunuzu iyi belirlemeniz gereklidir. Çünkü bankalar her kredi çeşidi için çeşitli avantajlı faiz oranları ile kampanyalar yapmaktadırlar. Alacak olduğunuz krediye en uygun olanını bulmanızda bu şekilde mümkün olabilir.

Bir çok insan daha önce bir banka ile çalışmışsa yine aynı bankaya giderek kredi başvurusunda bulunmakta yada kredi kampanyalarına bakmaktadır. Bunu yapmakta bir sakınca olmadığı gibi başka bankaların da daha avantajlı kampanyalarının olabileceğini unutmamalısınız. Yakınınızda olan bütün bankalardan araştırma yapmanızda fayda vardır. Tam size uygun olan kredi teklifini verebilecek banka sizin beklemediğiniz bir banka olabilir. Fibabank mesela en uygun konut kredisi vermektedir. Fakat tüketicilerin bankayı fazla tanımaması veya şubesinin az olması neticesinde bundan tam olarak haberdar değildirler.

Gezebileceğiniz bütün bankaları gezdikten sonra bütün teklifleri bir araya getirerek karşılaştırma yapınız. Tabi bu karşılaştırmayı yaparken sizin için önemli olan kriteri de belirlemeniz gereklidir. Örneğin kimi için taksit tutarları önemliyken kimi içinde faiz oranları önemli olabilmektedir. Bu gibi nedenler toplam maliyetler, istenen belgeler, sigorta ücretleri vb. uzatılması mümkündür. En uygun krediyi bulabilmeniz için bunları yapmanız gereklidir. Aksi takdirde çok düşük maliyetlere alabileceğiniz krediyi, daha fazla faiz oranlarıyla ve daha fazla masrafla alabilirsiniz.

Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kredi çekme aşamasına geldiğinizde banka ile yapacak olduğunuz bir kredi sözleşmesi vardır. Bu sözleşemeye gereken zamanı ayırmalısınız ve bütün hepsini gerekirse okumalısınız. Belirttikleri durumlardan farklı yazan maddeler varsa bunlara itirazınızı yapmalısınız. Aksi takdirde yıllarca sürecek ödemelerinizde dikkatsiz davranmanız sonucunda karşılaşacağınız durumlar ortaya çıkabilir.

Kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir konusu önemli konulardan birisidir. Birkaç ay elinizde fazla para kalabilir, bu demek değildir ki yıl boyunca veya yıllarca o fazla para her zaman gelirinizden arta kalacak. Planlama yaparken evde kaç kişi yaşamakta yıllık ortalama gideriniz ne kadar, ekstra giderleriniz olabilir mi, olursa dayanak olarak bir başka birikiminiz olacak mı? Bu gibi durumları iyi hesaplayarak kredi kullanmalısınız. Aksi takdirde ödeyemeyeceğiniz kredi sonucunda daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Çiftçi olan kişiler gibi geliri belli zamanlarda olan tüketicilere özel krediler sunulmakta olup, ödeme planını hasat zamanına göre ayarlanması mümkün olan kredi türleri de mümkündür. Yapacağınız araştırmalarda bu kredi tiplerini seçmeniz ödeme planı yaparken size kolaylık sağlayacaktır.

KKB yani Kredi Kayıt Bürosu aracılığı ile kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Öğrenecek olduğunuz kredi notuna göre kredi başvurularınızı yapmalısınız. Aksi takdirde her kredi başvurunuz olumsuz cevaplanıyor ise bu bile kredi notunuzu düşürecektir. Kredi alıp alamayacağınızı kredi notu sorgulaması sonucunda öğrenebilirsiniz.