Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Bu yazımızda internetten derlediğimiz krediler hakkında sıkça sorulan sorular üzerinde duracağız. En merak edilen soruların cevaplarına değineceğimiz için çok faydalı bir yazı olacağından eminiz.

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç kredisi birçok çeşidi ve türü bulunan, her bir türün farklı özellikleri olan tüketicilerin bankalardan veya finans kuruluşlarından ipotek ve ipoteksiz olarak kullandıkları paradır.

Bana Kredi Verirler mi?

Kredi çekebilmek için gerekli olan bazı belli başlı şartlar vardır. Bu şartları sağlayabiliyorsanız kredi alabilirsiniz.

Bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız yani sigorta priminiz yatıyorsa kredi alabilirsiniz.
Kredi notu ismi verilen mali sicil veya maddi durum gösteren tablo temiz ise ise, kredi notunuz yüksek ise kredi çekebilirsiniz.
Bankanın sizden istediği veya isteyebileceği evrakları ve şartları yerine getirebiliyorsanız istediğiniz bankaan istediğiniz zaman kredi kullanabilirsiniz.

Kredi Notu Kaç Olanlar Kredi Kullanabilir?

1 – 699 En Riskli Çok Düşük
700 – 1099 Orta Riskli Düşük
1100 – 1499 Az Riskli Gelire Bağlı
1500 – 1699 İyi Yüksek
1700 – 1900 Çok İyi Çok Yüksek

Kredi notu ile ilgili daha önce detaylı bir yazı hazırlamıştık. Kredi Notu Düşük Olanlar Kredi Çekebilir mi?

5- İhtiyaç Kredisine En Fazla Kaç Ay Taksit Yapılır?

İhtiyaç kredisinin diğer kredi türlerinden farklı özellikleri vardır. En çok tercih edilen kredilerin başında ihtiyaç kredisi gelmektedir. Bankalar 5000 tl’den 100.000 tl’ye kadar kişinin gelirine göre ihtiyaç kredisi imkanları sunmaktadır. Banka Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bankalar için özel olarak belirlenmiş kredi taksit tutarı vardır. Bu tutar ihtiyaç kredisinde en fazla 48 ay vade olacak şekilde belirlenmiştir. 48 aydan daha fazla vade yapılamaz. 48 ayın altında vadelerde kredi kullanabilirsiniz. Vade miktarı düştükçe kredi dosya masrafı ve faiz oranı düşer. Bu nedenle ne kadar az vade ile kredi çekerseniz ödeyeceğiniz masraflar ve faiz oranları da o kadar düşük olacaktır.

Krediler hakkında sıkça sorulan sorular için önümüzdeki yazılarda daha fazla bilgi veren içerikler hazırlayacağız. Krediler hakkına merak ettikleriniz varsa yorum kısmından bize ileterek gelecekte hazırlayacağımız faydalı yazılar için bize fikirler verebilirsiniz. Unutmayın kredi çekmekmiş olmak için kredi çekmek sizi ilerleyen zamanlarda sıkıntıya sokabilir. Kredi çekmeden önce gerçekten krediye ihtiyacınız olup olmadığını iyice düşünün.

2019 yılı Türkiyesi’nde yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşmaya başlamıştır. Teknolojinin gelişmesi, ekonomik şartların kötüye gitmesi, lüks tüketim merakı derken insanlar borçlandığının farkına dahi varamaz. Üstelik ülkemize borçlanmış kişiler arasında yapılan gözlemlerde insanlaarın ödeyemeceği taksitlerin, borçların altına girdiği görülüyor. Hal böyle olunca da insanlar kredi çekmek mantıklı mı diye araştırmaya başlıyor.

Kredi çekmek mantıklı mı sorusuna bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız…

Kredi çekmek, bir bankaya veya finans kuruluşuna bizzat giderek, gelirinizin, giderinizin ve daha önce bankalarla olan ilişkinizin değerlendirilmesi sonucunda elde edilen kredi notuna göre alabileceğiniz miktar için yapılan işlemlerin bütününe denir.

Kredi çekmek için kredi notunuzun yeterli olması gerekmektedir.

Daha önce ”Kredi Notu Düşük Olanlar Kredi Çekebilir mi?” isimli yazımızda kredi notu ile ilgili bilinmesi gerekenleri aktarmaya çalışmıştık. Bu yazımızı okuyarak kredi notu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Peki borçlu olan bir kişinin tekrar kredi çekerek borçlanması mantıklı mıdır?

Kredi Çekmek Mantıklı mı?

Eğer imkanınız var ise kredi çekmeden borcunuzu yeniden yapılandırmaya özen gösterin. Diyelim ki, bankaya yada başka bir resmi kuruma borcunuz var ve bu borcunuz avukatlara devredildi. O halde bizzat avukat ile görüşüp, ödeyebileceğiniz miktarları avukata bildirerek mevcut borcunuzu yapılandırarak, taksitlendirerek ödemeye çalışın. Böyle yapmanız daha karı olacaktır çünkü, mevcut borcunuzu ödemek için banka kredisi çekmeniz borcunuzun miktarını arttırmaktan başka işe yaramayacaktır.

Unutmayın avukatların işi, müvekkilinin parasını sizden tahsil etmek, sizin de işiniz borcunuzu ödemektir. O halde mutlaka bir orta yol bulunacaktır. Belki biraz sıkıntıya gireceksiniz ama emin olabilirsiniz ki, bu çözüm kredi çekmekten daha mantıklıdır.

Eğer borcunuz yeniden yapılandırılmıyor, taksitlendirilmiyor ve sizde bu şartlarda borcunuzu ödeyemiyorsanız o vakit banka kredisini düşünebilirsiniz.

Küçük bir örnek ile açıklayalım.

Diyelim ki, 10 bin lira borcunuz var. Bu 10 bin lira borcunuzun avukat ile görüşüp aylık 500 tl taksitle ödemeyi teklif ederseniz ki büyük ihtimalle avukat kabul edecektir. O halde 20 ayın sonuna borcunuzu faizsiz bir şekilde bitirmiş olursunuz. Eğer aylık 1000 lira taksitler öderseniz 10 ayın sonunda borcunuzu tamamlamış olursunuz.

Kredi çekerek bu borcu ödemek isterseniz, bankadan çekeceğiniz 10 bin lira için geri ödemesi 14 bin lirayı bulan rakamlar ödemek zoruna kalacaksınız. Hem borcunuz 14 bin liraya çıkmış olacak hem e aylık taksit miktarlarınız yine 500 lira civarında vadeniz 30 ay – 36 ay gibi süreler olacaktır.

Banka kredisi çekmek bazı durumlarda mantıklı bazı durumlarda ise mantıklı değildir. Bunun kararını düşünerek siz vermelisiniz.