Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Tapu İşlemleri Nasıl Yapılır?


Taşınmaz sahibi olacaklar tapu dairesine giderek tapu işlemleri başlatmaktadır. Bu işlem yapılırken hatalı bir uygulama ile karşı karşıya kalmamak için bazı yolların izlenmesi gerektiği bilinmelidir. Ev ve iş yeri alım satımlarında en önemi konu tapu işlemleridir. Hem alanı hem de satanı ilgilendiren bu işlemler, belli bir sıraya göre yapılmalıdır. Tapu dairesine gitmeden önce ilk yapılması gereken, tapu harcı ile emlak vergisini kimin ödeyeceği belirlenmelidir. Bunum yanı sıra taşınmaz emlak şirketi aracılığı ile satın alınmışsa emlakçıya yapılacak ödemenin yanı sıra tapu, dosya ile sigorta masrafları hesap edilmelidir. Nakit para yoksa uygun konut kredisinin araştırılmasında yarar vardır. Konut kredisi kullanacak olanların net kredi tutarının yanı sıra vade tercihini de yapmaları önemlidir. Konut kredisine başvuracak olanlar, tapu fotokopisinin yanı sıra istenilen evrakın tamamını hazır bulundurmalıdır. Ayrıca ödemenin nasıl yapılacağı belirlenmelidir. Bunun yanı sıra banka hesabının üst transfer limiti kesinlikle kontrol edilmeli ve transfer limiti yükseltilmelidir. Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılmalıdır.

Tapu İşlemleri Nerede Yapılır?

Tapu işlemlerinin yapıldığı yerler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı ilçe tapu müdürlükleridir. Bu işlem günümüzde her tapu dairesinden takip edilebilmektedir. Ancak taşınmazın bulunduğu belediyeye gidilerek emlak vergisi borcunun olup olmadığı sorgulanmalıdır. Tapu işlemleri yapılırken ilgili tapu müdürlüğünden randevu alınmalıdır. Randevu günümüzde elektronik olarak alınmaktadır. Randevu saatinde alıcı ve satıcılar ya da her ikisinin vekili kimlik belgeleri ile hazır olmalıdır. Ödenen harç dekontlarının ilgili memura verilmesinin ardından akit odasına geçilerek satış evrakının imzalanması gereklidir. Tapu gününden sonra ise fatura taşımak için kurumlara başvurulmalı, nüfus müdürlüğüne gidilerek ikametgah işlemleri gerçekleştirilmeli, belediyeye emlak vergi beyanında bulunulmalıdır. Günümüzdeki tapu işlemleri, taşınmazın bulunduğu bölgede yapılır. İlgili belediyeden rayiç bedel istenmelidir. Rayiç bedel doğru gösterilmelidir.

Tapu İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tapu işlemlerinin yapılması için bazı belgelere gerek vardır. Tapudaki işlemlerin sonuçlandırılması için hem alıcının hem de satıcının nüfus cüzdanı ile birer adet fotokopisi gereklidir. Ayrıca ilgili belediyeden alınan ”Vergi Borcu Yoktur” yazısı ile geçmiş borçlara yönelik “Ödendi” makbuzu alınmalıdır. Tapu harcı ve emlak vergisi, tapu işlemlerinden önce yapılarak sonuçlandırılmalıdır. Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) olup olmadığına bakılmalı, varsa güncel olup olmadığı incelenmeli, yoksa başvuru yapılmalıdır. Tapu işlemlerinin vekaleten yapılması durumunda vekaletnamenin olması gerektiği bilinmelidir. Bunlar, gerçek kişilere ait tapu işlemleridir. Taşınmaz alım satımında bir tarafın tüzel kişilik olması durumunda vergi levhasının aslı ve fotokopisi, şirket yetkilisinin imza sirküleri, belediyeden alınan rayiç değer ve vergi borcu yoktur yazısı tapu işlemleri için gereklidir.