Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

48 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar ve Şartları


Bankaların hizmetlerinden kuşkusuz en çok kullanılanı kredilerdir. Bunun sebebi ise insanların ihtiyaçlarına gelirleri oranında hemen cevap veremeyişidir. Elde edilen gelirler yüksek fiyatlı ihtiyaçlara fazla karşılık veremediği için insanlar kredi kullanma yoluna gitmektedirler. Bunun yanında ani çıkan masraflar da olabilmektedir. Durum böyle olunca da çoğu insan bankaların yolunu tutarlar ve ihtiyaçlarını karşılama yoluna giderler. Bankalar ise bireysel müşterilerine ihtiyaç kredisi adı altında hizmet sunmaktadır. Elbette ki bu hizmetin karşılığı vardır. Bu karşılıkta en önemli ayrıntı faiz ödemeleridir. Kullanılan kredinin çeşitli durumuna göre faizler değişiklik göstermektedir. Bunlardan en önemli olan ayrıntı ise kredinin vadeleridir.

Kredi vadelerine bakıldığında da ihtiyaç kredileri 36 aya kadar olmaktadır. Fakat genelde insanlar ödeme zorluğu yaşadıkları için 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi var mı diye arayışlara giriyor. Yani insanlar için ne kadar uzun vade o kadar ödeme kolaylığı. Tabi, bu durumda da faizler ona göre hesaplanıyor. Genelde de insanlar bu faizleri ödemeye razı olmaktadır. 48 ay banka kredisi veren bankalar konusunda da yapılan araştırmalar sonucunda göreceksiniz ki ihtiyaç kredileri 36 ay şeklindedir. Fakat 48 ay ihtiyaç kredisi veren bankalar da mevcuttur. Bunları incelemekte ve hangi şartlarda 48 ay bireysel kredi vereceğini öğrenmekte fayda vardır.

Normalde maksimum 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalardan bazıları 48 ay ihtiyaç kredisi kullandırabilmektedir. Kredilerin tarihine baktığımızda da 60 ay vadeye kadar ihtiyaç kredileri verildiği görülmektedir. Bu durumlar yüksek miktarda ihtiyaç kredisine sahip olmak isteyenler için avantajlı olmakta ve kullanılmaktadır. Fakat BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) bu konuda da düzenleme getirerek ihtiyaç kredilerinin 36 ay olması konusunda bir bildirge yayınlamıştır. Yüksek miktarda kredi kullanmak isteyen müşteriler için oldukça sıkıntılı bir durum olmuştur. Bu sebeple BDDK’da yeni bir düzenlemeye gidilmiştir.

BDDK’nın yaptığı düzenleme ise 48 ay bireysel kredi kullandıran bankaların olabileceğidir. Şu anda ise bu tür krediyi kullandıran bankalar sınırlı olsa da mevcuttur. Bunların en başında ise Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Ziraat Bankası, Odeabank, Vakıfbank, İng Bank şeklindedir. Saymış olduğum bu bankalardan 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Böylelikle yüksek miktarlı kredileriniz için ödemelerinizi bir nebze daha kolaylaştırmış olursunuz.

48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandıran bankaların sayısı, tahminimce gün geçtikçe artacaktır. Çünkü insanların bu konudaki baskıları yoğundur. Çünkü yüksek miktarlı ihtiyaç kredilerinin 36 ay vadeli yapılması, çoğu kişinin bütçesini zorlayabilmektedir. BDDK’nın 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi ne zaman diye bütün müşteriler beklemekteydi. Günümüzde ise üstte sıralamış olduğumuz bankalar bu imkânı sağlayabilmektedir. Ayrıca şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Bireysel kredi tutarında bankalar genel olarak 30.000 TL üzerine çok sıcak bakmamaktadırlar. Bunun sebebi ise hem bankalara olan maliyetin artması hem de uzun vadelerde ödenememe durumudur.

48 Ay İhtiyaç Kredisi Veren Bankaların Şartları

48 ay kullanılan ihtiyaç kredisinin şartları normal koşullarda aynıdır. Yani öncelik kredi notuna verilir. Bireysel ihtiyaç kredisinin vadesi fark etmeksizin öncelikle kredi notuna bakılmaktadır. 48 ay ihtiyaç kredisi veren bankalara başvuru yaptığınızda, ilk inceledikleri durum kredi notunuz olacaktır. Kredi notu konusunda az çok bilginiz vardır. Biraz da ben bilgi vermek isterim. Şöyle ki kredi notu demek sizin finansal geçmişinizle alakalıdır. Eğer geçmiş dönemde herhangi bir bankayla ilgili problem yaşamışsanız notunuz düşük olabilir.

Bunun için son 6 aya bakılmaktadır. Yani son 6 ay içerisinde bankalardan yararlandığınız hizmetlerde ödememe veya geç ödeme gibi sorunlar yaşamışsanız kredi notunuzun çok yüksek olması beklenmez. Fakat yüksek olması da çok önemlidir. Çünkü bunun sonucunda krediyi kullanıp kullanamayacağınız belirlenir. Kredi notu nasıl yükseltilir hakkında bilgi almak için tıklayın! Kredi notunun yanında 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişiler belli belgeleri de kuruma sunmalıdır. Bu belgelerin en başında ise gelir ve SGK dökümleri gelir. Kullanacağınız kredinin vadesi, tutarı ile alakalı olarak gelir durumu incelenir. Eğer 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandıran bankalar uygun görürse krediniz kullandırılır. Eğer uygun görülmezse ek belgeler istenebilir. Aynı şekilde kredinize kefil olacak kişiler gerekebilir. Bu yüzden 48 ay ihtiyaç kredisi kullandıran bankalarda, kullanım şartı olarak ne gereklidir ayrıntılı incelemenizde fayda vardır.

Genel olarak gereklilikleri ben size belirttim. Bunun yanında kişiye ve bankaya göre değişiklik gösterebilir. İhtiyaç kredilerinin yanında genelde 48 ay banka kredisi, taşıt ve konutta verilir. Hatta bu tür kredilerin süresi 5 ile 10 yıl arasında değişebilmektedir. İhtiyaç kredilerinde genel olarak 36 ay yani 3 yıl vade uygulanır. 48 ay yani 4 yıl vade uygulayan bankalar ise ülkemizdeki banka sayısına oranlandığında oldukça azdır.