Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma


Borcunu ödeyemeyen, durdurmak isteyen, ileri bir tarihte ödemek isteyen, kredi kartı borcunun faiz gelmemesi için durdurulmasını isteyen birçok müşteriden biri olabilirsiniz. Ülkemizdeki kredi kartı borçları birçok insan için problem olmaya devam etmektedir. Bu problem yüzünden bankalarda kredi puanları düşen kişiler en çok ihtiyacı olduğunda bankalardan kredi veya kredi kartı alamıyorlar. Bu yüzden kredi kartı borçlarından bir anda önce kurtulmak gerekir. Kredi kartı borçları hesap kesim tarihinden sonra 10 gün içinde ödenmelidir. Asgari tutarı kadar ödeme yapılması şarttır. Eğer ödemeler sürekli gecikiyorsa kredi puanının düşmesi de kaçınılmazdır. Bu sebeple de sürekli olarak ödemesini geciktirenler için kredi kartı borcu yapılandırma büyük kolaylıklar sağlar. Kredi kartı borçları gecikmez, kredi puanları düşmez ve krediye ve kredi kartlarına ihtiyacınız olduğunda yüzüstü kalmazsınız.

Kredi kartı borcu ertelenebilir mi?

Toplam kredi kartı borcunuz hesaplanır. Eğer hesaplandığı gün kartınızda gecikme varsa faizler de göz önüne alınarak toplam borcunuz listelenir. Bu işlem tamamlandıktan sonra bir ödeme planı geliştirirsiniz. En az 3 ay ve en fazla 9 ay olmak üzere borçlarınızı takside böldürebilirsiniz. Aylık eşit ödeme yaparak kredi kartı borçlarınızın taksitlendirilmesi işlemine yapılandırma denilmektedir. Kredi kartını sürekli geciktirenler veya tek seferde ödeyemeyeceğini düşünenler için harika bir fırsattır. Tek seferde harcadığınız, daha önceden devreden borçlar bütünü 9 aya kadar taksitlendirilerek yapılandırılmış olur. Kredi kartı borcu yapılandırma işlemini kart sahibi, ilgili banka ile müşteri hizmetleri aracılığı ve şubelerdeki personeller ile gerçekleştirebilirler.

Kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır?

Kredi kartı borcu yapılandırma kredi kartı kullanıcısının ilgili banka ile görüşmesi sonucunda yapılır. Şubedeki personeller aracılığı ile kredi kartı borcunun yapılandırılması gerçekleşir. Bazı bankalar ise bu yapılandırma işlemini müşteri hizmetleri aracılığı ile de yapmaktadır. Kredi kartı borçlarında; İş Bankası, Ziraat Bankası gibi birçok banka yapılandırmalar da bir taksit bedelinin çok altında rakamlar alarak işlemi gerçekleştiriyorlar. Aldıkları rakamlar ise toplam borçtan düşülüyor. Kredi kartı borcunun yapılandırılması sonuçlandığında taksitlerin tamamı bitene dek kart kullanıma kapatılmaktadır. Eğer birkaç taksitten sonra toplu olarak taksitlerin tamamını tek seferde öderseniz kart tekrar kullanıma açılacaktır.