Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Acil Nakit İhtiyacınız için Kredi Notunuz Kaç Olmalı?


Acil nakit ihtiyaçlarınız için kredi notunuz kaç olmalı ? İhtiyaç kredisi kullanabilmek için , artık bankalar kredi notu sorgulaması yaparak kredi notu puanınızı kontrol ediyorlar. Bu sorgulama sonrasında çıkan not üzerinden de kredibilitenizi değerlendiriyorlar. Günümüzde artık büyük şirketler bile ortaklık kurmadan önce kredi notu değerlemesi talep ediyorlar.

Kredi notu nedir?: Türkiye deki 9 büyük banka bir araya gelerek Kredi Kayıt Bürosu adında bir kuruluş kurdular. Bu büro bünyesinde Findeks adındaki kredi notu derecelendirme şirketinin temellerini atıldı. Findeks ise sizin günlük ve anlık bankasal işlemlerinizi kayıt altına almaya başladı ve buna görede 0 ile 1900 puan aralıkları arasında bir not verdi. İşte bu puana da Kredi Notu denildi. Kredi notunuz; kredi ve kredi kartı borcunuzu zamanında ödediğiniz müddetçe yüksek olacaktır. Yani bankaya sadık bir müşteriyseniz kredi notunuzda yüksekdir. Çünkü bankalar artık kredi verirken kredi notunuzu baz alarak veriyor. Yüksek kredi notuna düşük faizli kredi verilmektedir. Kredi notunuz düşük ise kredi alamama gibi bir ihtimaliniz bile söz konusu.

Kredi Notu Puan Aralıkları Nelerdir?:

0 – 799 arası (Çok Riskli) – Kredi alma ihtimali düşük olan puan türüdür.
800 – 1299 arası (Orta Riskli) – Kredi başvurusu talebine riskle bakılan ancak ipotek veya kefil gösterme ile kredi verilebilecek olan puan türüdür.
1300 – 1499 arası (Az Riskli) – Kredi alması muhtemel olan az riskli gruptur.
1500 – 1699 arası (İyi) – Borçlarını zamanında ödeyebilen ve kredi notu iyi olan grupta yer almaktadır.
1700 – 1900 arası (Çok İyi) – Kolayca kredi kullanabilen gruptur.

Acil para için kredi notu kaç olmalıdır?: Değerli okurlarımız yukarıdaki puan aralıklarından da anlaşılacağı üzere iyi bir kredi notu en az 1500 puandır. Findeks Kredi Notu 1500 ve 1900 aralığında olanlar diledikleri gibi rahatça krediye başvurularını gerçekleştirebilir ve aynı gün içerisinde de parasına kavuşabilir. Bu puan aralığında olanlar çok şanslı ve acil para ihtiyaçlarını da hemen karşılayabilirler. Puanı 1300 – 1499 arası (Az Riskli) olanlar ise biraz daha düşük limitli krediye başvurabiliyorlar. Banka gerekli gördüğünde kefil ve ekstra belge isteye bilmektedir. Bu puanın altında olanlar kara listeye düşmedilerse ancak belkide gayrimenkulünü ipotek yaptırarak kredi alabilir. Bundan dolayı siz siz olun bankalara borcunuzu zamanında ödemeye bakın.