Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Findeks Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir?


Findeks kredi puanı Türk bankaları için geçerli olan önemli bir aracı kaynak olarak tanınıyor. Tüm bankalar müşterisine kredi ve kredi kartı vermeden önce direkt olarak bu sistem üzerinden gerekli kontrolleri sağlıyor ve müşterinin daha önce yaşadığı olumlu ve olumsuz tüm ekonomik bilgilerini (mal varlığı ve gelir bilgisi hariç) rahatlıkla tek bir tuş ile görebiliyor.

Findeks dolayısı ile kredi ve kredi kartı almak isteyenler veya daha fazla limite sahip olmak isteyen banka müşterileri için oldukça önemli bir platform olurken, bir yandan da Findeks kredi puanını yükseltmek hakkında birçok asılsız iddia internette dolaşıyor. Birçok kullanıcı Findeks kredi puanımı nasıl yükseltebilirim diye sorarken karşısında dolandırıcıları veya sanal çeteleri bularak kötü ve maddi kayıplı bir son ile karşılaşıyor.

Kredi Kartı Başvurusu Findeks Puanını Etkiler Mi?

Findeks kredi puanı yükseltmeyi etkileyen birkaç tane asıl sebep vardır. Bunlara göz atacak olursak;

  1. Sık sık olumsuz red verilmesine rağmen kredi başvurusu yapmak
  2. Olumsuz gelmesine rağmen tekrar kredi kartı başvurusu yapmak
  3. Kredi çekmek
  4. Kredi kartı kullanımları
  5. Mevcut kredi ödemelerinin düzeni
  6. Banka kartları ile yapılan harcamalar
  7. Mevduat hesaplarınızda olan birikimler

Bunlar sizin Findeks kredi puanınızı düşürebilecek etkenler olup Findeks kredi puanının şekillenmesinde en fazla rol oynayan etkenlerdir.

Kredi Puanımı Nasıl Yükseltebilirim?

Findeks kredi puanını yükseltmek için öncelikle üst tarafta yazılı maddelere uyarak sık sık kredi kartı ve kredi başvuru yapmayın. Kredi kartınız mevcut ise aralıklarla banka kartı yerine kredi kartınızdan harcamalar yaparak düzenli olarak kredi kartınızın ödemesini tam gününde veya gününden önce sağlayın.

Mevcut kredilerinizi düzenli olarak geri ödeyin ve krediniz bitmeden tekrar yeni kredi çekmeye çalışmayın. Mevduat hesaplarınızda olabildiğince yüksek nakit gücünün bulunmasının kredi notunuzu şekillendirmede yükseltici etkiye sahip olduğunu unutmadan hareket edin.

Findeks kredi puanınız sık sık sorgulamak yerine 1.5 ayda bir kere sorgulayarak hem daha az para harcayabilir, hem kredi puanınızı olumsuz etkileyebilecek davranışlardan kaçınmış olursunuz. Findeks paketlerini kendi resmi Findeks sitesinden satın alarak kredi puanınız yine Findeks uzmanlarınca kontrol edilerek yükselmesi için size yol gösterilmesini de aylık ve yıllık paketler aracılığı ile sağlayabilirsiniz.