Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Senetle Altın Alınabilir mi?


Altın fiyatlarının artmasıyla beraber birçok tüketici altın alışverişini nakit olarak yapamayabilir. Bu nedenle senetle altın alınabilir mi sorusu gündeme gelmektedir. Senetle altın almak isteyenler ilk olarak kuyumculara başvurarak gerekli desteği talep edebilmektedir. Bununla beraber senetle altın alma hususunda bazı doğru bilinen yanlışlar da vardır. Konuyla ilgili tüm detayları yazımızın devamından takip edebilirsiniz.

Senetle Altın Almak

Senetle altın almanın ne kadar mantıklı olduğuna öncelikle karar verilmelidir. Maddi durumunuz elverişli değil ve nakit konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, senetle altın alabilirsiniz. Kuyumcuların belirleyeceği vadelerle birlikte altın alarak uygun ödeme imkânlarından faydalanabilirsiniz. Elbette senetle altın alınabilir mi sorusunun yanıtı evet olacaktır ancak bu işlemi yasal bir şekilde devam ettiren kuyumculardan destek almanız gerekecektir. Çünkü senet karşılığı borç alacağınız kişilerin de yasal bir şekilde hizmet veriyor olması gerekir.

Günümüzde yasal olmayan yollardan senet karşılığı borç para veren kişilere genel olarak tefeci adı verilir. Tefeciliğin suç olduğu unutulmamalı ve aynı zamanda yaşanacak süreçleri ciddiye almalısınız. Kuyumcuların da kurumsal firma olması gerektiğini ve vergi mükellefi konumunda olması gerektiğini unutmayın. Kuyumculardan bu konuda destek almak istediğinizde mutlaka kimlik ve ikametgah belgelerinizle başvurmanız gerekecektir.

Senetle Altın Almak Mantıklı mı?

Elbette senet karşılığında altın satın almak son derece kazançlı bir yatırımdır. Bununla beraber kuyumcular güven açısından kredi notu ve buna benzer konularda da bilgi sahibi olmak isteyebilir. Bununla beraber senetle altın verdiğini iddia eden kişilerle görüşme yapılmamalıdır. Ayrıca uzaktan senet gönderme ya da internet üzerinden işlem yapma gibi seçeneklere başvurulmalıdır. Bu nedenle sadece elden altın alabileceğiniz kuyumcularla anlaşabilir ve hizmet alabilirsiniz.

Altın yatırımı şuan için en kârlı yatırımlardan biri olarak bilinir. Ek olarak senetle altın alınabilir mi hakkında alacağınız altının miktarını da belirlemeniz gerekir. Örneğin , düğün için satın alınacak altınlar için en az 30 bin TL veya ekonomik duruma göre yatırım yapmak için 50 bin TL değerindeki altın yatıırmlarınızı bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. O halde yapmanız gereken ilk şey, güvenilir bir kuyumcu bulmak ve senet karşılığı altın satıp satmayacağını öğrenmektir.