Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Findeks Kredi Notunu Etkileyen Faktörler


Kredi notu birçok duruma göre düşebilir veya artabilir. Bu konuda en fazla araştırılan konu Findeks Kredi Notunu Etkileyen Faktörler olmaktadır. Öncelikle kredi notu her anlamda karşınıza çıkmakla beraber bankalarla yapacağınız bilgi alışverişlerinde son derece önemlidir. Bununla beraber findeks kredi notu sayesinde bankalardan hizmet alabilirsiniz. Hatta günümüzde faturalı hatlar üzerine alınan cihazlar için de kredi notuna bakılmaktadır. Şimdi kredi puanını olumsuz etkileyen durumları inceleyelim.

Findeks Kredi Notu Neden Düşer?

Bu konuda ilk olarak kredi kartı kullananların, borç ödemelerini düzenli bir şekilde yapmamalarından kaynaklanır. Sürekli olarak asgari borç ödemesi yapan tüketicilerin kredi notu hızlı bir şekilde düşmektedir. Ayrıca dönemsel borçlar ve son ödeme tarihinden sonra ödenen borçlar da kredi notunu etkiler. Aslında Findeks Kredi Notunu Etkileyen Faktörler arasında son ödeme tarihi çok önemlidir.

Kredi kartının yanı sıra mevcut kredilerin ödeme düzeni de bu konuda önemlidir. Belirli bir standartta ödeme yapıyorsanız herhangi bir sorun yaşamadan kredi puanınızı değerlendirebilirsiniz. Ancak taksitlerinizi geciktirmenizde veya düzensiz ödemeye başladığınızda ciddi anlamda kredi puanınız düşecektir.

Bankalarda yer alan borçlarınız da Findeks Kredi Notunu Etkileyen Faktörler arasındadır. Bu anlamda var olan borçlarınızın toplu olarak kapatılması gerekir. Çünkü herhangi bir bankaya başvurduğunuzda direkt olarak kredi puanınız kontrol edilir ve düşük ise daima olumsuz yanıt verilir. Bu nedenle bankalardan hizmet almaya devam etmek istediğinizde kredi notunuzun en önemli kriter olduğunu unutmamalısınız.

Borçlardaki kredi limitleri de kredi puanı için önemlidir. Örneğin 5000 TL’lik bir borcun ödenmemesi ya da ek olarak nakit avansın kullanılarak bu borcun da ödenmemesi, kredi notunuzu oldukça olumsuz etkiler. Fakat 1000 TL’lik bir borcu yapılandırarak ödemeniz durumunda kredi puanınız daha az etkilenebilmektedir.

Tüm bu durumlarla birlikte Findeks kredi notunun neden olumsuz etkilendiğini görebilirsiniz. Ayrıca ödenmemiş olan su, elektrik veya doğalgaz faturaları da daha sonraki süreçlerde bankalardan hizmet almanızı engelleyecektir. O halde ödeme planınızı yaptıktan sonra hizmet almaya başlamalı ve sadece bütçenize göre hareket etmelisiniz. Aksi halde bankalarla uzun süre çalışamayabilir ve en küçük kredi kartı limitlerinde dahi kart talebinde bulunamayabilirsiniz.