Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

Kredi tiplerine göre “Banka kredileri eğilim anketi” 1. çeyrek beklenti analizlerinin sonuçlarına göre 2019 yılının ilk çeyreğinde “taşıt kredileri” ve “bireysel krediler”‘de kredi kullandırım şartlarının aynı kalması eğilim ağırlıklı bir düzeyde bulunurken “ev kredileri” kullandırım şartlarının hafifletilmesi planlanıyor.

Anket sonuçlarına göre 2019 yılının ilk çeyreğinde “taşıt kredileri” ve “bireysel kredilerde” standartların aynı kalması eğilim baskın bir düzeyde bulunurken ev kredileri standartlarının gevşetilmesi bekleniyor  Bankaların aynı dönemde “işletmelere” kullandırılacak kredilerde de standartlarını sıkılaştırması bekleniyor

Konut Kredisi Kullandırma Şartları Hafifleyecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 2019 yılı ilk çeyreğine ilişkin beklentilerini açıklayan Ekim-Aralık 2018 dönemi Banka Kredileri Eğilim Anketi’ne göre 2019 yılının ilk çeyreğinde işletmelere kullandırılacak kredilerde sıkılaşma eğilimi bekleniyor İşletme kredilerinin aksine ev kredilerindeki standartların hafiflemesinin beklendiğini vurgulayan anket: “Taşıt kredilerinde ve diğer bireysel kredilerde ise standartların temelde aynı kalacağı” yönünde görüş bildirdi Raporda işletmelere yönelik kredi taleplerinin son çeyrekte düşüş yaşadığını öbür taraftan bireysel krediler ile ev kredleri ve taşıt kredilerinde artış kaydedildiğine de dikkat çekildi

Türk Bankalarında Kar Kaybı Beklentisi

Diğer taraftan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de Türk bankalarının varlık kalitesine ilişkin trendin 2019 yılı içinde düşüş eğilimi göstermesinin beklendiğini açıkladı Moody’s tarafından yapılan açıklamada bu düşüş eğilimi yüksek enflasyon ve Türk lirasındaki paha kaybının yanı yatırım iklimindeki emniyet zaafı ve jeopolitik nedenlerden kaynaklanacağına dikkat çekildi. Gündeme gelen bu konu ile birlikte Türk bankalarınında kar kaybı endişeleri yaşaması karlılık artırıcı önlemler olarak kredi şartlarının hafifletilmesi gibi bir dizi önlem olarak karşımıza geleceğini bildirdi.

Ocak ayında yılın ilk ayı olmasından ve bazı varlıkların nakde çevrilmesi ile birlikte birçok vatandaş ev almak için bankaların kredi kuyruğuna giriyor. Türkiye’de konut kredilerinde son dönemde yaşanan olağanüstü faiz artışları dolayısı ile ev almak her geçen gün daha fazla zor hale gelirken, vatandaşlar ise ne kadar fazla faiz olursa olsun ev almak istediklerini zaman zaman ifade edebiliyorlar. Bazı vatandaşlar yüksek kredi faizleri dolayısı ile ev almanın tamamen mantıksız olduğunu ifade ediyorlar.

Ancak yine de kredi çekecek olan vatandaşların en iyi oranda, en yüksek krediyi çekebilmelerini sağlamak adına kredigo.com olarak en düşük faizle kredi veren bankaların faiz oranları ve aylık taksitlerini belirledik.

En Uygun Faizle 120.000 TL 120 Ay Konut Kredileri!

120.000 TL 120 ay vadeli olarak kredi çekmek istediğiniz zaman en uygun 2019 Ocak ayı için normal banka müşterileri için aylık en düşük ödeme Yapı Kredi Bankası tarafından sunuluyor. 120 ay vadeli her ay eşit 1840 TL ödemeli %1.14 faizli kredi şansı sunarken, KuveyTürk ise %1.18 faizli aylık 120 ay eşit olacak 1875 TL faiz planı sunabiliyor.

TEB ise Şekerbank ile en yüksek faiz ile kredi veren bankalardan olurken, faiz %1.35 olarak hesaplanıyor. Neredeyse yarıya yakın daha fazla ödeme isteyen banka bununla birlikte eşit olarak ödenecek aylık taksit tutarı olarak 2025 TL belirlemiş durumda. Ancak yine aynı şekilde AKBANK tarafından da %1.25 faiz oranına sahip olacak şekilde aylık 1936 TL eşit ödemeli olacak şekilde taksitle konut kredisi alabilirsiniz.

Konut kredisi almak için çalıştığınız bankaya veya diğer herhangi bir bankaya başvurabilecek olduğunuz gibi bankaya yapacak olduğunuz başvuru sonrasında onay almanızın hemen ardından eksper evi kontrole gidecek ve evin kontrollerinin ardından kredi otomatik olarak satıcıya aktarılacaktır. Satıcı tarafından alınacak tutar sayesinde ev alımı daha güvenilir şekilde tamamlanmaktadır.

Konut kredisi alarak ev alan milyonlarca vatandaşımız bulunuyor. Türkiye’de her sene daha fazla vatandaş bankaların kredi kuyruğuna girerken bir yandan da vatandaşların ev almak için olağanüstü çaba gösterdikleri, ancak yüksek fiyatlar sonucunda kredi çekmeden ev alamadıkları rahatlıkla görülüyor.

Bankalar ise bu durumu kendilerinin gelişmesi yönünde kullanırken güncel faiz oranları ile birlikte vatandaşlara 240 aya varan konut kredisi kampanyaları düzenliyor ve vatandaşların eksik olan tutarlarını tamamlayarak ev sahibi olmalarını sağlıyor. Ancak bugün banka kredisi ile alınan evlerin borcun ödemesi bitene kadar evin aslında bankaya ait olduğunu unutabiliyorlar.

Bankalar ev için kredi vermeden hemen önce evin üzerine koydukları şerh ile birlikte evin müşteri tarafından satışını kredi borcu kapatılana kadar engelliyor ve bu sayede ev sahibi olan kişi evinin borcu bitmeden veya kredisini önceden kapatmadan evin satışını hiçbir şekilde gerçekleştiremiyor.

Konut Kredisi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Konut kredisi borcu aldığınız vadeye bağlı olarak 1 ay ile 240 ay düzenli olarak ödenmek zorundadır. Ancak yaşanabilecek olan olası bir durum halinde konut kredisi borcunu ödeyemez iseniz banka size belirli bir takım uyarılar yaparak bu borcun en kısa süre içerisinde ödenmesi uyarısında bulunur.

Banka öncelikle size 1. geciken kredi borcunuzu ödemeniz için uyarıda bulunduktan hemen sonra borç ödenmez ise 2. ayın borcu da eğer ki gününde ödenmez ise yasal avukatları ve temsilcileri ile birlikte icraya başvurabilir. Bunun sonucunda konut kredisinin toplu olarak kapatılmasını isteme hakkına sahip olan banka, eğer yapılandırma seçeneğini de müşterisine sunma hakkını elinde saklı olarak tutar. Müşterinin hiçbir seçeneği kabul etmemesi durumunda ise evi icradan uygun fiyatlara satışa çıkaracak olan banka evin içerisinde olan konut kredisi sahibini veya kiracıyı çıkarabilme hakkına sahiptir.

Konut Kredisi Alırken İşte Bunlara Dikkat Edin

  1. Ödeyebileceğiniz kadar aylık taksit belirleyin
  2. Eğer ki ödeme vadesi göz önünde alındığında işlerinizin değişebilecek olduğunu düşünüyorsanız kredi çekmeyin
  3. Gelen sabit bir geliriniz var ise sabit geliriniz kadar aylık taksit belirlemeye özen gösterin
  4. Bankanızın size özel kampanyalarından yararlanarak daha uygun faiz veren bankayı tercih edin
  5. Aktif kredileriniz var ise veya borcunuz mevcut ise konut kredisi vadesini arttırarak daha fazla kredi tutarı ile diğer borçlarınızı da kapatmayı hesaplayın ve doğru karar verin

Bu önerilere dikkat edilmesi sonucunda hem siz, hem bankanız iyi bir müşteri ilişkisi çizebilecek ve gelecekte de çok rahat çalışabilirsiniz.

Konut kredisi hesaplamaları yapılırken nelere dikkat edilmeli ? Bütçenize en uygun ev kredisine nasıl karar verebilirsiniz?

En uygun ve en ucuz ev kredisine kara vermeden önce bütçe planlaması yaparak başlamanız gerekiyor. Gelir ve gider hesaplarınızı doğru yaparak ödeme planı oluşturmanız ve bu bütçenize göre ev kredisi hesaplama çalışmaları yapmanız mantıklı olacaktır. Bu konuda tercih ettiğiniz bankadaki müşteri temsilciniz size en doğru kredi faiz oranı ile en uygun krediyi nasıl kullanabileceğiniz konusunda yardımcı olacaktır.

Konut Kredisi Hesaplama

Konut kredisinde tüketiciye sunulan kampayalar karşısında hangi kriterlerin öncelikli olduğuna karar verilerek kredi karşılaştırması yapılır. En uzun vadeli ev kredisi aylık taksiti en düşük dolayısıyla ödemesi en kolay kredi olarak görünse de en yüksek vade her vakit en doğru seçim olmayabilir. Seçilecek vadenin yanında diğer tüm kriterleri de göz ününde bulundurmak gerekir. Temelde kredi taksitlerinin aylık gelirin yüzde 40’nı aşmamasına göre kolay bir hesaplama da yapılabilir ancak aylık gelirden harcamalar ve öngörülen masraflar çıkarıldıktan sonra elde kalan paraya göre vade seçimini yapmak en doğru seçim olacaktır.

Farklı Bankalardan öneri Almak

Bankaların kredi kullandırma koşulları kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Kredi notu yüksek tüketici istediği bankalar kolaylıkla kredi kullanabilir ve bankayla masraf pazarlığına girme şansı yüksektir. Kredi notu banka kriterlerinin altında olan tüketicinin ise ev kredisi kullanma olasılığı oldukça düşüktür. Genelde bir bankadan red cevabı alan bir tüketici diğer bankalardan da aynı cevabı alır. Bazı koşullada kefil ve ekstra gayrimenkul ipoteği ile kredi kullanabilir ancak bu durumla cok sık karşılaşılmaz. Yine de farklı bankalardan öneri alınarak masraflar iç vade sonunda ödenecek yekün rakamlarlar karşılaştırılmalıdır.

Projeden Ev Kredisi Kullanmak

Konut projelerinin bankalarla olan anlaşmaları gereği ürem oranları piyasa ürem oranlarına göre daha düşüktür. Bağlı kredi kapsamında kullanılacak ev kredisinde proje sahibi ile banka arasında yapılan anlaşmayla risk paylaşımı da yapılmış olur.

Tüketici Kanunu’na göre tüketicinin ev kredisi kullanarak satın aldığı konutun zamanında ya da gereği gibi teslim edilmemesi durumunda satıcı sağlayıcı ve ev finansmanı kuruluşu krediden müteselsilen mesul olur. Bankanın sorumluluğu konutun teslim tarihine göre belirlenir Konutun teslim edilmemesi ya da noksan teslimi halinde bankanın sorunluluğu ev teslim tarihinden itibaren kullanılan kredi miktarı ile sınırlıdır.

ABD’de ev kredisi ürem oranları yükselmeye başladı Ev kredisi mortgage ürem oranları yılın lk yükselişini gerçekleştirdi

ABD’de ev kredisi ürem oranları yükselmeye başladı Ev kredisi mortgage ürem oranları yılın lk yükselişini gerçekleştirdi

Değişken Ev Kredisi ürem Oranı Düştü

30 sene vadeli ev kredisi ürem oranının bu hafta yüzde 419’a ulaştığı belirtildi 15 sene vadeli ev kredisi ürem oranının da yüzde 340’a yükseldiği görüldü 5 yıllık değişken ev kredisi ürem oranı yüzde 320’ye gerilediği kaydedildi