Hazır Fırsat Kampanyaları

İhtiyacınıza Göre Vadeli Kredi Seçenekleri

15.000 TL 6 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 15.683 TL Toplam Ödeme
  • % 0.99 Faiz Oranı
  • 2.614 TL Aylık Ödeme

20.000 TL 12 Ay İhtiyaç Kredisi

  • 26.967 TL Toplam Ödeme
  • % 3.79 Faiz Oranı
  • 2.247 TL Aylık Ödeme

20 Bin Kişiye Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanma Fırsatı


Şehit ve Gazi ailelelerine yönelik planlanan konut kredisi için hesaplamalar memur maaşlarında yapılan taksit oranları dikkate alınarak belirlenecek.

TOKİ şehit aileleri ile geride kalan dul ve yetimlerine verilecek faizsiz konut kredisi için çalışma başlattıldı. Bu doğrultuda savaş ve görev malullerini kapsayan şehit ve gazi ailelerine faizsiz konut kredisi yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu imkandan yararlanan vatandaşlar istedikleri bölgeden ev alabilecekler

Faizsiz konut kredisi imkanından yararlanmak isteyen şehit yakınları için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hak sahibi olduğuna dair belge alarak Ziraat Bankası üzerinden kredi başvurusunda bulunarak faizsiz ev kredisi kullanabileceklerdir. Faizsiz ev kredisi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Şehit aileleri faizsiz ev kredisi kullanarak istenilen bölgede ve büyüklükte ev sahibi olabilecek

Ödenmesi Planlanan Kredi Tutarı

Şehit yakınlarına ödenmesi planlanan kredi tutarı Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından belirleniyor Kredi miktarı 2019 için 102 milyon TL’ye olarak belirlenmiştir.

20 Bin Kişi Faizsiz Konut Kredisinden Yaralanacak

Konut kredisinin art ödemesi şehit yakınlarına verilen maaşın 1/4’i tutarında olacak ve kredinin vade süresi esnek olacak Kredi için herhangi bir ürem işlemi uygulanmayacak Fakat kredi başvurusu yapıldığında tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibinden yüzde 1 oranında dosya masrafı alınacak 2019 yılı içinde yaklaşık 20 bin kişinin bu haktan faydalanması bekleniyor

Şehit ailelerine yönelik ev kredisi hesaplama memur maaşlarında yapılan taksit oranı dikkate alınarak belirlenecek Bu kredinin vade sayısı bulunmuyor Borcun tamamı bitene kadar şehit yakınlarına hak tanınıyor Ayrıca şehit yakınları istediği bölgeden ve büyüklükteki evi tercih etme hakkına sahip olabilecek.

Şehit Yakınlarına Kamuda İş Fırsatı

Buna ilaveten tazminat ve faizsiz ev kredisi hakkından faydalanan şehit yakınlarından birisi kamuda istihdam edilecek Bu konuya ilişkin lüzumlu düzenlemelere devam ediliyor.